Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Nieuwe eigenaren voor brasserie in Blauwestad

- advertentie -

Blauwestad-  Onder de naam De Bottelier opent  de brasserie in Blauwestad op 1 mei 2015 opnieuw de deuren. De combinatie Kenter-Smits gaat de horecazaak, die in de regio bekend stond onder de naam Loef&Lij , runnen. Sinds december vorig jaar was de brasserie gesloten.

- advertentie -

Het echtpaar Bennie en José Smits, bekend van gasterij Smits uit Midwolda, en Arjan Kenter van lunchroom Panini in Winschoten zijn de nieuwe drijvende krachten achter de brasserie. Zij zijn geselecteerd uit 23 kandidaten die zich hadden gemeld voor overname. Johan Koopmans , projectdirecteur van Blauwestad, over de keuze: “Ze hebben goedlopende horecabedrijven, ze zijn energiek, zitten boordenvol ideeën en kennen het gebied goed. Ze voelen precies aan wat de behoefte is van de klant.”

De ondernemers hebben zelf aangegeven de brasserie in gezamenlijkheid te willen runnen. Volgens Bennie Smits vormen ze een ideale combinatie: “Wij versterken elkaar. Arjan is een jonge ondernemer en zeer ambitieus. Wij zijn zitten 32 jaar in het vak en hebben ruime ervaring. Een perfecte mix wat ons betreft.” Personeel zal zo veel mogelijk rouleren op de verschillende locaties, maar op korte termijn zal nieuw personeel noodzakelijk zijn. “Geïnteresseerden kunnen zich bij ons melden”, aldus Bennie Smits.

De brasserie voert een lunch- en dinerkaart. Ook komt er een apart uitgiftepunt voor ijs dat vanaf de buitenkant te bereiken is. De ondernemers plaatsten de komende weken een gloednieuwe keuken. Ook komt er een openhaard. Tijdens het hoogseizoen is De Bottelier vanaf 10 uur open, zeven dagen in de week. In de winter komt er een speciaal programma met live muziek, wandelingen en proeverijen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button