AlgemeenSport

Ritmische Gymnasten BATO plaatsen zich voor NK in Annen

- advertentie -

Winschoten, Annen – In Annen werd op zaterdag 18 april jl. de tweede landelijke plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek voor groepen gehouden. De ritmische gymnasten van GV Bato wisten goed voor de dag te komen en met verschillende oefeningen zelf het podium te bereiken. Hiermee behaalden de Bato-gymnasten meerdere startbewijzen voor de Nederlandse Kampioenschappen voor groepen C-lijn.

- advertentie -

In de categorie benjamins, de jongste meisjes, lieten de gymnasten van Bato twee mooie oefeningen zien.  Met een oefening met bal en een oefening zonder materiaal behaalden ze zeer verdienstelijk twee keer het brons. Met beide oefeningen zullen de winschoter gymnasten in deze categorie tijdens het NK op de wedstrijdvloer verschijnen en hun best doen om ook daar een podiumplaats te behalen. De junioren behaalden met hun beide oefeningen een zevende plaats en liggen daarmee ook op koers voor de finale.

De senioren groep behaalde een mooie 5e plaats met hun bal-oefening. Dit keer werden er een paar schoonheidsfoutjes gemaakt en was er een vloeroverschrijding,  maar met nog een aantal weken voor de boeg is er een mooie uitgangspositie voor de finale. Hun tweede oefening is met hoepel en lint. In de aanloop naar deze wedstrijd was er een pechmoment en moest de oefening worden aangepast. Tijdens de wedstrijd werd de oefening goed uitgevoerd en was er een zesde plaats. Dit is een mooie startpositie voor de nederlandse finale groepen op 30 mei as te Hardegaryp.

Afgelopen week werd ook bekend dat vier gymnasten van Bato mogen gaan deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen  voor individuele gymnasten en duo-oefeningen. De 8 jarige Mette Blik wist op 11 april tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in Burgum een mooie 3e plaats te behalen met haar bal-oefening bij de benjamins. Samen met Anna Rentinck wist zij een hele mooie 2e plaats te behalen bij de duo’s. Bij de senioren wist Desiree Rijkens zich op basis van twee goede plaatsingswedstrijden te plaatsen met haar bal en hoepel oefening. Karlijn Heikens deed het zeer verdienstelijk bij de pre-junioren en met een zesde plaats plaatste zij zich ook voor de landelijke finale. Deze landelijke finale is op 6 juni  in Zwijndrecht.

 

De succesvolle Ritmische Bato-gymnasten staan onder leiding van trainster Jetty Schuringa en de gehele Bato-selectie zal nog in actie komen tijdens de Noordelijke Districtfinale. In de Sporthal De Rietkraag in Oostwold zullen de gymnasten uit de drie noordelijke provincies gaan strijden om de districttitels in de A en B-finale. Deze wedstrijd zal zijn op 13 juni as.

Meer info op: www.gv-bato.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button