AlgemeenCultuurOp stap

Theaterstuk ‘Oud Spoor’ in het Ubbo Emmius

- advertentie -

Winschoten –  De theater van het Ubbo Emmius aan de Bovenburen 60 in Winschoten vormt eind april, begin mei het decor van een bijzonder project plaats. Leerlingen en volwassenen uit Winschoten en omstreken brengen dan zes uitvoeringen van Oud Spoor over de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging in Winschoten.

- advertentie -

In 1941 woonden er 493 Joden in Winschoten, vlak na de tweede wereldoorlog waren dit er nog maar 15. Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat Nederland werd bevrijd.

Het boek ‘Een goed jaar voor de Rozen’ van Ben Crom (Noordlaren) dient als inspiratie en uitgangspunt voor de theatervoorstelling, aldus Wendy Viel de regisseuse aan dit project. In het boek gaat Nihat met zijn klasgenootje Reenie op een ontdekkingsreis langs allerlei dramatische gebeurtenissen die zich in Winschoten tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben afgespeeld.

Er staat onder meer een voorstelling gepland op 4 mei in combinatie met de herdenking. Stichting Oud Winschoten (SOW) zal rond het stuk een tentoonstelling inrichten.

Kaarten bestellen? Dat kan via de website OudSpoor.nl voor 7,50 p.p. in de voorverkoop, 

 Foto’s: Jeroen Bos/OldambtNu.nl (Voorproefje) 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button