Algemeen

Bruggen bij het Winschoterdiep worden voorzien van camera’s

- advertentie -

Winschoten –  De provincie Groningen gaat vanaf 1 mei de camerabeelden van de brugbediening en het geluid van het marifoonverkeer bewaren. Ook de handelingen die de brugbedienaars aan hun beeldscherm uitvoeren worden opgeslagen.

- advertentie -

Zo kan in geval van calamiteiten worden bekeken wat de oorzaak ervan was. Dit kan zinvol zijn, bijvoorbeeld bij het verhalen van schade.

Het gaat om de brugbediening van het Winschoterdiep, het A.G. Wildervanckkanaal, de Rensel, het Reitdiep en het Aduarderdiep. Het opslaan van de gegevens wordt in fasen ingevoerd. Het Winschoterdiep is als eerste aan de beurt; in de loop van het jaar moet het bij alle bruggen van de provincie die door de provincie op afstand worden bediend
zijn ingevoerd.

Herkenbaar
Op camerabeelden is het scheepvaartverkeer duidelijk in beeld: het schip en de naam van het schip zijn zichtbaar. Weggebruikers die over de brug rijden zijn niet herkenbaar in beeld. Het type van de auto en de kleur zijn zichtbaar maar kentekens komen niet in beeld. Mocht een auto geraakt worden door een slagboom, dan is dit wel op camera te zien.

Bewaren
In normale gevallen worden de gegevens twee weken bewaard. Daarna worden ze overgeschreven. Alleen als er iets gebeurd is en de gegevens zijn opgevraagd, bijvoorbeeld door de politie, dan worden de beelden langer bewaard.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button