Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuurKort nieuws

Dodenherdenking aan Zuiderveen te Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Ook in Winschoten vond zich een dodenherdenking plaats ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Rond 20 over 7 ging er een stille toch van het Joodse monument op de Venne waar meerdere partijen een krans hadden neergelegd richting het monument aan de Zuiderveen. Dit gebeurde onder het geluid van de dodenmars die werd gespeeld door de percussieband van Prins Hendrik uit Scheemda.

- advertentie -

Even voor acht uur kwam de stoet aan en werd het ontvangen door de leden van Scouting ‘St. Vitus’ uit Winschoten. Vervolgens werd er door een harmonie en muziekstuk gespeeld waarna er om acht uur 2 minuten stilte werd gehouden.

Daarna zijn er verschillende bloemstukken neergelegd door o.a. Burgemeester Pieter Smit en vertegenwoordigers uit Duitsland. Vervolgens heeft Pieter Smit een lezing  uitgesproken over de vrijheid. Ook zijn er nog drie gedichten voorgelezen door  leerlingen van OBS de Tweemaster. Als slot is door de Harmonie het Wilhelmus gespeeld en is de stoet weer richting het Joodse monument op de Venne vertrokken.

Foto’s: Anita Meis/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button