AlgemeenCultuur

Pieter Smit ontsteekt het bevrijdingsvuur in Winschoten

- advertentie -

Oldambt – Vanochtend brachten  hardlopers van Aquilo het Bevrijdingsvuur, dat wordt opgehaald uit Wageningen, ter gelegenheid van het 70-jarig bevrijdingsfeest naar de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Gisteren, 4 mei vertrok er een delegatie hardlopers per bus naar Wageningen. Om 16.00 uur startte het hardlopen, waarbij een route van 200 km werd afgelegd. Er kan een afstand van 5 of 10 km worden gelopen, waarbij de lopers elkaar afwisselden. Om 20.00 uur werd er letterlijk (2 minuten) stilgestaan bij de landelijke dodenherdenking. Om 00.00 uur werd het bevrijdingsvuur in de nabijheid van Hotel de Wereld in Wageningen ontstoken en per ijlbode naar de al onderweg zijnde estafettelopers gebracht.

Vanochtend 5 mei om 11.00 uur arriveerden de hardlopers met een brandende fakkel op het Oldambtplein in Winschoten. Hier werd het vuur overhandigd aan burgemeester Pieter Smit. De burgemeester hield  rond 11.15 uur een toespraak en ontstak vervolgens het bevrijdingsvuur.

Na de toespraak van de burgemeester splitsen de hardlopers van het bevrijdingsvuur zich op. Ze gaan nu naar diverse woonkernen in de gemeente om ook daar het bevrijdingsvuur te brengen als onderdeel van de bevrijdingsactiviteiten. Zo gaat het vuur onder andere naar Midwolda, Westerlee, Oostwold, Scheemda, Bad Nieuweschans en Drieborg.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button