Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

‘Studebaker’ word a.s. zaterdag onthuld tijdens open dag SOB

- advertentie -

Winschoten –  Stichting Oud Brandweermateriaal (SOB) houdt zaterdag 9 mei een open dag. Dit gebeurd in de SOB kazerne aan de Grintweg 85 te Winschoten. Naast de vele activiteiten, wordt om 10.00 uur de Studebaker onthuld door burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt.

- advertentie -

De Studebaker is in 1954 gebouwd bij de firma Van Bergen uit Heiligerlee. De auto heeft bij de brandweer Winschoten dienst gedraaid van 1954 tot 1974. Daarna is hij uitgeleend aan het brandweermuseum in Borculo. Tot maart 2013, toen hebben de leden van de SOB de inmiddels oldtimer terug gehaald naar zijn thuisbasis. Omdat de wagen zeer verouderd was en behoorlijk veel mankementen vertoonde, moest deze volledig gerestaureerd worden. Na maandenlang hieraan gewerkt te hebben is de auto weer zo goed als nieuw en toonbaar voor het publiek.

Meer informatie op www.sobwinschoten.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button