AlgemeenGemeenteOp stap

Twintig duizend mensen bezoeken Oostwold Airshow (Foto-Reportage)

- advertentie -

Oostwold – Op 2e Pinksterdag genoten de bezoekers uit binnen- en buitenland van een bijna vijf uur durende airshow waarbij vooral de vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog de show stalen. In diverse formaties vlogen Spitfires, Mustangs en een zeldzame Corsair door het Oldamster luchtruim. Organisator Tom van der Meulen had in het kader van 70 jaar bevrijding alles uit de kast gehaald op het gebied van nog vliegende warbirds. Naast veel Engelse toestellen was ook de Nederlandse vliegende luchtvaarthistorie goed vertegenwoordigd.

- advertentie -

Daarnaast was de airshow met een dag uitgebreid. Op 1e Pinksterdag kwamen ook boven verwachting veel bezoekers af op verschillende demo’s, wingwalkers en een uitgebreide static show. De enorme belangstelling zorgde nergens voor grote problemen. Organisator Van der Meulen:  “Alleen dankzij de inzet van honderden vrijwilligers en een zeer gedisciplineerd publiek kan zo’n evenement georganiseerd worden. De keuze om van de airshow een tweedaags evenement te maken pakte ook heel goed uit. Blijkbaar was de combinatie van programma, randactiviteiten en het weer perfect.”

De organisatie moet natuurlijk intern nog evalueren maar de kans dat er over twee jaar weer een ‘Airshow Oostwold’ op het programma staat is groot. “Schrijf maar vast in je agenda dat er een negende editie gaat komen en ik durf nu al te concluderen dat we dan weer voor een tweedaags vliegfeest gaan,” aldus een stralende organisator.

 

Foto’s: Arno Steeman/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Foto’s Trijntje Timmer/OldambtNu.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button