Kort nieuws

Jakob Pronk pakt dubbel bij Damclub Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Jakob Pronk uit Winschoten heeft dit seizoen bij Damclub Winschoten beslag weten te leggen op zowel de damtitel in de onderlinge competitie als de titel bij het sneldammen. Jakob neemt hiermee de titel over van Ben Dekens die vorig jaar werd gehuldigd als algeheel kampioen.

- advertentie -

Met een score van 41 punten uit 23 wedstrijden werd Jakob onbereikbaar voor Ben Dekens uit Winschoten en plaatsgenoot Henk Prak die respectievelijke 2e en 3e werden. Jakob incasseerde slechts 5 puntendelingen. Twee keer tegen Henk Prak en één keer tegen Ben Haan, Johan Mulder en Jan Starke. Op de laatste clubavond van het seizoen 2014-2015 prolongeerde Jakob Pronk dinsdagavond 26 mei de sneldamtitel van vorig seizoen. Na 7 ronden “Zwitsers systeem” ging Jakob met een score van 12 uit 7 huiswaarts.

Ben Haan en Gerco Lubberink hielden Jakob op een puntendeling. Met een speeltempo van “Fischer 5+5” hadden zich 21 liefhebbers ingeschreven. Daarnaast had Jakob zitting in het 1e team van DC Winschoten dat dit seizoen zowel de massadamkamp als de viertallencompetitie in de hoofdklasse van de Oost Groninger Dambond (OGD) op haar naam schreef.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button