AlgemeenGemeente

Oldambt wil gebied reclamebelasting uitbreiden in Winschoten

- advertentie -

Winschoten –  Het college van B & W van Oldambt wil het gebied voor het innen van de reclamebelasting uitbreiden. Dat voorstel zal het college in de vergadering van juni voorleggen aan de gemeenteraad. De opbrengsten zullen worden geïnvesteerd in het versterken van de Winschoter binnenstad. In het hele centrum wordt een breed pakket van verbetermaatregelen uitgevoerd. Het doel hiervan is om Winschoten aantrekkelijker te maken voor bezoekers en toekomstbestendig te maken voor de komende 50 jaar.

- advertentie -

Voor wie?
Door middel van de reclamebelasting gaan de Winschotense centrumondernemers in de periode 2015-2019 € 150.000 per jaar bijdragen aan de verbetering van de binnenstad. Ook krijgen de centrumondernemers € 20.000 per jaar meer ter beschikking voor activiteiten, evenementen en Winschoten-promotie. Omdat alle centrumondernemers hiervan profiteren wordt voorgesteld om het gebied waar de reclamebelasting van toepassing is uit te breiden tot het gehele centrum. Dat voorstel kan rekenen op de steun van de ondernemersorganisatie Handel & Nijverheid. Uitingen van scholen, kerken en publieke instellingen (en die betrekking hebben op de functie van die instelling) worden vrijgesteld van de reclamebelasting. Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) en Sociaal Belang Behartigende Instellingen (SSBI’s), zoals een sportvereniging, kunnen vrijstelling verzoeken. Ook ideële aankondigingen van politieke partijen, bouwborden en borden van makelaars vallen niet onder de reclamebelasting.

Tarief gebaseerd op WOZ-waarde
In de afgelopen jaren had Winschoten ook al een reclamebelasting. Om de belasting zo eerlijk mogelijk te verdelen wordt het tarief van de reclamebelasting anders berekend dan in de afgelopen jaren. Het voorstel is dat ieder pand dat reclame voert in 2015 een vast bedrag betaalt van € 250,00 plus een tarief afhankelijk van de WOZ-waarde van het pand. Per pand bedraagt de belasting maximaal € 1.750 per jaar in de binnenstad en maximaal € 1.000 in het overige deel van het centrum.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button