Algemeen

Werknemers C1000 willen baan bij Jumbo in Winschoten

- advertentie -

Winschoten –  Vrijdag 29 mei van 14.00 tot 17.00 uur vragen werknemers van C1000 Winschoten het winkelend publiek hun te steunen in hun strijd voor een baan bij het Jumbo-filiaal in Winschoten. De C1000-winkel sluit haar deuren en de 15 werknemers met vaste contracten willen graag aan de slag bij het Jumbo-filiaal in Winschoten.

- advertentie -

Winkelend publiek kan steun betuigen door petitie te ondertekenen
“De heer Van der Weele is eigenaar van beide winkels, dus voor hem gaat het leven gewoon door. Maar voor ons stopt het op 11 juli. En dan staan we zonder baan met vrijwel lege handen op straat”, aldus Angela Grave die als afdelingsmanager bij C1000 werkt.

“Werknemers begrijpen niet dat sociaal plan niet wordt gehanteerd”
Eind 2011 werd bekend dat C1000 werd overgenomen door Jumbo. Medio 2012 kwamen de bonden met Jumbo een sociaal plan overeen om de sociale en financiële gevolgen van de integratie op te vangen. Gea Lotterman, bestuurder FNV Handel: “De werknemers begrijpen niet dat de heer Van der Weele het sociaal plan niet volgt en ze niet meeneemt naar zijn Jumbo-winkel. Voor hen voelt het als een dolksteek in hun rug: na jarenlange inzet raken ze hun baan kwijt en de kans op een nieuwe baan is gering. Zeker gezien de regio, de sector en de gemiddelde leeftijd van deze groep werknemers.”

Op hoofdkantoor Jumbo bedrijfskleding gepast
Grave: “We zijn er altijd vanuit gegaan dat we over zouden gaan naar de Jumbo-winkel. We hebben zelfs op het Jumbo-hoofdkantoor in Veghel onze nieuwe bedrijfskleding gepast. De heer Van der Weele verzekerde ons dat wij ‘als dank voor onze inzet een passende aanbieding’ zouden krijgen. Nu blijkt dat er geen plek voor ons is bij Jumbo en als we wat geld willen meekrijgen moeten we tekenen bij het kruisje.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button