Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

Bato-gymnasten pakken brons op NK

- advertentie -

Op zaterdag 30 mei werden in Heerenveen de Nederlandse Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek voor groepen op C-niveau gehouden. De ritmische turnsters van GV Bato onder leiding van Jetty Schuringa hadden zich met 3 groepen, in totaal 6 oefeningen, geplaatst voor deze finale.

- advertentie -

Bij jongste gymnasten, de benjamins, gingen de twee oefeningen zeer goed. Met hun bal-oefening kwamen ze net naast het podium op de 4e plaats. De tweede oefening zonder materiaal werd nog beter uitgevoerd en daarmee pakten de jonge gymnasten een hele mooie derde plaats en dus de bronzen medaille.
In de categorie pre-junioren behaalde het BATO-team een keurige zesde en zevende plaats. Dit was zeer verdienstelijk aangezien de oefening op het laatst nog aangepast moest worden ivm wijziging in de samenstelling van de groep. De oudste gymnasten lieten een ingewikkelde oefening zien met een combinatie van lint en hoepel. Deze werd goed beoordeeld, maar helaas kwamen ze net naast het podium op de vierde plaats. Met de bal-oefening behaalden de senioren een vijfde plaats.

Een hele mooie prestatie van de ritmische selectieleden van GV Bato! Op zaterdag 13 juni as zijn de gymnasten te bewonderen in de Sporthal de Rietkraag in Oostwold tijdens de District kampioenschappen individueel en duo’s.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button