AlgemeenCultuur

Bezoek bijzondere en mooie kerken Oost-Groningen tijdens kerkenpad

- advertentie -

Oldambt – Als het gaat over mooie en bijzondere kerken, dan denken de meeste mensen niet meteen aan Oost-Groningen. Toch heeft onze regio op dit gebied veel te bieden, er zijn hier parels van kerken gebouwd! Om mensen kennis te laten maken met deze kerkgebouwen wordt er door zeventien kerken uit de gemeenten Oldambt, Bellingwedde en Menterwolde een kerkenpad georganiseerd.

- advertentie -

Tijdens het kerkenpad openen de kerken hun deuren voor het publiek, zodat de gebouwen niet alleen van buiten, maar ook van binnen bewonderd kunnen worden. De deelnemende kerken zijn gebouwd tussen de 13e en 21e eeuw en verschillen daardoor sterk wat betreft architectuur. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van de bouwstijlen van de Romano-Gotiek, de Laatgotiek, de Neogotiek en de Amsterdamse School.

Naast mooie architectuur hebben alle kerken zo hun eigen bezienswaardigheden, zoals oude preekstoelen, bijzondere orgels, grafzerken, een grafkelder, fresco’s of gebrandschilderde ramen. In een aantal van de deelnemende kerken wordt bovendien een expositie georganiseerd. Het kerkenpad wordt gehouden op zaterdag 20 juni van 10.00 – 17.00 uur, belangstellenden kunnen hun eigen route kiezen aan de hand van de kerkgebouwen die zij willen bezoeken.

Meer informatie over de deelnemende kerken is te vinden op hun website.

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button