Kort nieuwsOp stap

Niels Geusebroek treedt op tijdens kampeerfestival Xpeditie Blauwestad‏

- advertentie -

Blauwestad – In september start zijn nieuwe theatertour, maar deze zomer komt Niels Geusebroek alvast naar Xpeditie Blauwestad. Hij is een van de vele artiesten die optreden tijdens het tiendaagse kampeerfestival dat van 10 t/m 19 juli 2015 plaats vindt in het meest besproken woongebied van Nederland.

- advertentie -

 Na de opening op vrijdag 10 juli barst het festival meteen los met bands als Town of Saints en Sunday Sun. Vanaf dat moment is er van alles te beleven in Blauwestad, Groningen. Niet alleen muziek, maar ook theater: van dichters tot clowns en alles wat er tussenin zit. Er is zelfs een theatergroep die speciaal voor Blauwestad een voorstelling maakt genaamd Alien.  Elke avond zijn er optredens van diverse Nederlandse en Groningse artiesten waaronder Kid Harlequin, Inge van Calkar, Orange Skyline, Animal Antics, Bert Hadders en de Nozems, Arnold Veeman, Celine Cairo, Swinder, Kira Dekker en CUT_.

 Van 10 t/m 19 juli krijgt Blauwestad een bruisend festivalhart met podium en eettentjes. Ook staan er metershoge zandsculpturen – waaronder het grootste piratenschip in Europa gemaakt van zand – en is er een hennepdoolhof. Op het terrein gaat ook gebouwd worden. Er verrijst straks een kathedraal van sloophout, een kunstwerk van bergen plastic, een paviljoen van pallets en een hennephuis. Bedrijven uit de regio en architecten werken belangeloos mee. “En via de sociale dienst hebben we een bouwteam gekregen. Fantastisch hoe de regio meewerkt, anders hadden we dit nooit kunnen doen”, zegt Els Buseman, initiatiefnemer van het festival.

 De bezoeker kan tijdens het festival zelf ook bouwen. Buseman heeft al aanmeldingen: “De één wil een vogelnest bouwen, de ander windschermen en weer een ander een piratenboog. Het kan allemaal. Tien dagen lang mag alles, piraterij in Blauwestad.” En er kan gekampeerd worden op vrije kavels. In een tent, camper of caravan. Bovendien komt er een ‘steigerdorp’ van containers met daarin een piratenmuseum, een galerie en een filmhuis. “Door alle festiviteiten te koppelen, proberen we het 10-jarige woongebied in Groningen een vrolijke boost te geven”, zegt Buseman. “We hopen dat zoveel mogelijk mensen op Xpeditie gaan.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button