AlgemeenSport

Geslaagde twirlwedstrijd in de Eextahal te Scheemda

- advertentie -

Scheemda –  Zaterdag vond in de Eextahal in Scheemda een mooie twirldag met veel mooi routines van maar liefst 160 optredens plaats.

- advertentie -

Om 9.30 uur stonden zaterdag de eerste twirlsters op de wedstrijdvloer in de Eextahal te Scheemda. De juryleden van de NBTA beoordeelden de twirlsters op choreografie, danstechniek, twirltechniek en uitstraling. Naast de verplichte twirlonderdelen kwamen uiteraard ook de solo- en team routines op eigen muziek voorbij.

De twirlsters van de organiserende vereniging, Prins Hendrik uit Scheemda, zijn flink in de prijzen gevallen. Bijna alle optredens behaalden een podiumplek tijdens de prijsuitreiking. Het seniorteam zette een prachtige routine op de vloer op het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ en wisten net als de twirlsters van het Juvenille team met hun routine ‘Frozen’ een eerste plaats te behalen.
De solisten Kiki Steneker, Nienke Drent, Syrin Gremmer, Willianne Heikens en Amber Pruim konden allemaal een gouden medaille in ontvangst nemen. Om de medailleregen van Prins Hendrik compleet te maken ging het Junior Ensemble en het Pomponteam er ook nog met de eerste prijs vandoor.

Op deze wedstrijddag wisten 2 twirlsters uit Friesland, Marije Kooistra en Durkje Cuperus, een promotie te behalen waardoor zij zijn geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap.
Veel mooie routines op prachtige muziek, veel twirlsters die alles hebben gegeven om een goede routine neer te zetten, kortom weer een geslaagde twirlwedstrijd in de Eextahal te Scheemda.

Benieuwd naar het twirlen of het dansen in een Pomponteam? Kom gerust eens bij de trainingen van PH langs om een aantal proeflessen te volgen. Bezoek de website www.prinshendrikscheemda.nl of mail naar caringremmer@hotmail.com voor meer informatie over de teams en trainingen.

Tekst: Carin Gremmer
Foto’s: Henk Pruim

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button