AlgemeenSport

Gymnastiek Vereniging Bato uit Winschoten pakt Brons op NK in Rotterdam

- advertentie -

Winschoten, Rotterdam – Afgelopen weekend werd in Rotterdam de Nederlandse Kampioenschappen van vele afdelingen binnen de KNGU gehouden in Sportpaleis Ahoy in Rotterdam. De ritmische turnsters van GV Bato waren na hun goede resultaten tijdens de landelijke finale van 30 mei jl, uitgenodigd om mee te doen aan de grote finale voor groepen op de zondagochtend. Onder leiding van Jetty Schuringa vertrokken de gymnasten midden in de nacht richting Rotterdam

- advertentie -

Brons voor Bato
De jongste gymnasten, de benjamins, waren onder de indruk van het grote evenement waar ruim 3.000 gymnasten aan meededen. Maar voor hun oefening waren ze zeer gefocust en met hun groepsoefening op de muziek van Happy van Pharrell Williams toverden ze bij de jury een glimlach op het gezicht. Door hun goede score mochten ze plaatsnemen op het grote podium en kregen ze de bronzen medaille omgehangen.

De senioren van Bato waren even later aan de beurt en de spanning was vooraf zichtbaar, maar zodra ze de vloer op stapten straalden ze en genoten ze van hun deelname. Met hun bal-oefening met vele moeilijke elementen verlieten ze de vloer onder een daverend applaus. Uiteindelijk was hun uitvoering voldoende voor een keurige zesde plaats.

Bekende turnsters
Na hun eigen optreden werd er natuurlijk nog bij andere disciplines gekeken en werden ook Epke, Youri en Jeffrey nog gespot. Wat was het een geweldige ervaring om mee te doen aan zo’n groot evenement en als je dan ook nog met een medaille naar huis mag gaan, is toch een super afsluiting van het gymseizoen.

Clubkampioenschappen
Het was voor de gymnasten een druk weekend want op vrijdag werden de clubkampioenschappen van Bato gehouden in de sporthal in Winschoten. Het was een mooie en spannende onderlinge strijd en de clubkampioenen werden Chelsea Gen bij Turnen en Marlou Wester bij Ritmische gymnastiek. De aanmoedigingsbeker ging naar Cheyenne Jansen (Turnen) en Mette Blik (RG). In de andere categorieën werden de eerste plaatsen behaald door, Karlijn Heikens, Sylvana Rijks, Fleur Sassen, Eva Sliekers en Nike Smit. Een mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen.

Kennismaken met Bato
Wie ook graag eens kennis wil maken met Ritmische Gymnastiek kan vanaf woensdag 19 augustus mee komen doen van 17.15 tot 18.15 uur in de gymzaal aan de Piet Heinlaan. Info via www.gv-bato.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button