AlgemeenSport

Dollard College leerlingen zetten kennis in tijdens ‘DC-spelen’

- advertentie -

Winschoten – Op vestiging Hommesplein-Stikkerlaan in Winschoten vonden de Dollard College-spelen plaats. Vanaf eind mei kregen vier teams van elk zes leerlingen verschillende opdrachten die ze moesten uitvoeren met de opgedane kennis van de verschillende vakken. Het geleerde werd op deze manier goed in de praktijk gebracht. Niet alleen, maar als team, moesten de deelnemers met elkaar samenwerken om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Ze moesten bijvoorbeeld raadsels oplossen om de juiste lokalen te vinden.

- advertentie -

Een opdracht vond ’s nachts plaats. Met spiegels werd licht van een laser weerkaatst waardoor een robot werd geactiveerd. De robot liet vervolgens een code zien die de overige teamleden weer moesten proberen terug te seinen naar hun teamlid in het andere lokaal. Het team met de snelste tijd kreeg de meeste punten.

Ook werd hun samenwerking getest in combinatie met hun lichamelijke gesteldheid door vijf binnen- en buitenonderdelen. Uiteindelijk werden alle behaalde punten bij elkaar opgeteld, vrijdag 19 juni het winnende team is team 3: Jeremy Linger, Sieuwert Molema, Kelvin Franke, Thomas de Groot, Dominiek Steeman en Ronald Musch, dit team won maar liefst een geldbedrag van €300,-. De DC-spelen zijn met de enthousiaste inzet van alle docenten van vestiging Hommesplein-Stikkerlaan georganiseerd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button