AlgemeenIncidenten

Drie aanhoudingen in onderzoek woningbranden Oostwold en Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde/Oostwold – De politie heeft in een onderzoek naar twee woningbranden een 57-jarige inwoner van Finsterwolde, een 41-jarige inwoonster van Leersum (provincie Utrecht) en een 51-jarige inwoner van Nieuw Buinen aangehouden. Het trio wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting in twee woningen in Finsterwolde en Oostwold. De branden vonden plaats in 2005 en 2007

- advertentie -

Brand na kortsluiting
In 2005 brak brand uit in een woning in Finsterwolde. Na onderzoek door de technische recherche werd toen geconcludeerd dat kortsluiting vermoedelijk de oorzaak was van de brand. In 2007 brak brand uit in een woning in Oostwold. Ook hier concludeerde de technische recherche dat de brand vermoedelijk door kortsluiting was ontstaan. Beide onderzoeken werden dan ook afgesloten en de verzekeringsmaatschappij keerde geld uit aan de gedupeerde woningeigenaren.

Brandstichting
Eind 2014 kwam bij de politie in Winschoten informatie binnen dat twee woningenbranden bewust waren veroorzaakt. In beide gevallen zou moedwillig kortsluiting zijn veroorzaakt, waarna brand uitbrak. Om deze informatie te verifiëren startte de politie een onderzoek.

Aanhouding verdachten
Tijdens het onderzoek werd onder andere gesproken met getuigen en ook werden de brandonderzoeken, die de toen door technische recherche waren verricht, grondig doorgenomen. Dit alles resulteerde in voldoende verdenkingen richting de drie verdachten. Na overleg met de officier van justitie werden de drie de afgelopen periode aangehouden. Na verhoor werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt waarna ze het politiebureau weer mochten verlaten. Het onderzoeksdossier gaat binnenkort naar het Openbaar Ministerie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button