AlgemeenOp stap

Blauwestad maakt zich op voor ‘Expeditie Blauwestad’

- advertentie -

Blauwestad – Vrachtwagens rijden af en aan tijdens de voorbereidingen van Expeditie Blauwestad. Zand, hout en andere goederen werden de afgelopen dagen en de komende dagen naar het Havenkwartier gebracht.

- advertentie -

Festiviteiten
Tijdens de expeditie staat Blauwestad bol van activiteiten. Overdag zijn er workshops op het terrein, waarbij kampeerders aan de slag kunnen, door bijvoorbeeld samen een bamboe huis te bouwen. Ook het Zandsculptuur Festival komt terug. Dit jaar met het thema piraten. Daarbij is het ook de bedoeling om een piratenmuseum  te openen. Het festival  krijgt – op kleine schaal –  theater en er zijn optredens van Groningse band en singer-songwriters. De expeditie zoekt nadrukkelijk aansluiting met de regio –van kuurbad tot kersenfestival – zodat ook het gebied zich kan presenteren.

Verder komt er een steigerdorp met kleine winkeltje in zeecontainers, die door een looproute van steigerhout met elkaar zijn verbonden. Door de festiviteiten te bundelen wordt er een tijdelijke stad aangelegd van ongekende mogelijkheden. Projectdirecteur van Blauwestad Johan Koopmans: “ Het is een uniek concept, nergens in Nederland kun je kamperen in een woongebied. En nergens kun je daar zonder regels bouwen wat je wilt. “

Kampeerterreinen
De avonturiers die zich aansluiten bij de expeditie, kunnen tegen betaling terecht op tijdelijke kampeerterreinen. Er is een strak grasveld voor tent of caravan, een ruig terrein met enkele yurts (Mongoolse tent), tipi’s en kamelen. Hier kan ook naar hartenlust worden gebouwd.

Er zijn goede sanitaire voorzieningen, met douches en afwasplaatsen.  Er is een festivalterrein ingericht met eettentjes en terrasjes. Ook komt er een mini-campingwinkel en een rijdende warme bakker.

De eerste aanmelding is al binnen. Een groep, die zich de Ruimtereizigers noemt, komt het eerste weekend kamperen met honderd personen. Ze willen met  theatermakers, beleidsmakers  en bewoners door het gebied fietsen en ’s avonds bij een kampvuur napraten hoe mensen het gebied, beleven.

- advertentie -

Lees meer over ‘Expeditie Blauwestad’:

- advertentie - 
  • Blauwestad plaatst steigerdorp, met bioscoop, fotostudio en meer. (Klik hier)
  • Meerdere optredens tijdens de Expeditie, waaronder Niels Geusebroek (Klik hier
  • De grootste piratenschip van Nederland komt naar Blauwestad (Klikt hier)

Foto’s: Jeroen Bos/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button