Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Speciale producten vandaag per boot van Oldambt naar Leer

- advertentie -

Winschoten/ Leer –  In het kader van het havenfeest Tussen ’t Daip en d’Eems (Sail Sodom) is afgelopen woensdag in de Tramhaven het schip Terra Nova geladen met een speciale vracht voor Leer. Ongeveer twintig schepen vertrekken donderdag vanuit Winschoten naar het grote havenfeest dat komend weekend in Leer plaatsvindt..

- advertentie -

Kist met Oldambtster producten
Aan boord van de Terra Nova, het vlaggenschip van de LVBHB ( landelijke vereniging voor behoud van het historische bedrijfsvaartuigen) gaat een kist mee met Oldambtster cadeautjes voor de StadtLeer. In de haven van Leer zal burgemeester Pieter Smit op zaterdag 8 augustus, nadat deze kist van boord is getakeld, de kist met inhoud overhandigen aan burgemeester Beatrix Kuhl van de Stadt Leer.

Route vaartuigen
De historische bedrijfsvaartuigen zijn al in Musselkanaal geweest, hebben nu Winschoten aangedaan en zetten hun tocht naar Leer donderdag en vrijdag via Groningen en Delfzijl voort.

De inhoud
De kist bevat een aantal echte Groninger en Oldambtster producten zoals een aantal rozenstruiken, Oldambtster wijn van Molema uit Nieuwolda, citroenballetjes, fladderakthee en kniepertjes van Harry v.d. Laan uit Winschoten.
De inhoud van de kist heeft symbolische waarde en benadrukt de band tussen de gemeente Oldambt en de Stadt Leer.

Foto: Gemeente Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button