Algemeen

OZG sleept een derde keurmerk naar binnen

- advertentie -

Winschoten/ Delfzijl – De Ommelander Ziekenhuis Groep ontving een groen vinkje van de patiëntenorganisatie ‘Levenmetkanker’. Het vinkje is een indicator voor goede darmkankerzorg en helpt patiënten de beste keuze te maken voor hun behandeling.

- advertentie -

De criteria zijn afgestemd met vertegenwoordigers van de beroepsverenigingen van artsen en verpleegkundigen en patiëntenorganisaties.

Criteria darmkankerzorg

Ziekenhuizen die goede zorg bieden aan patiënten met darmkanker, komen in aanmerking voor het groene vinkje darmkanker. Dit keurmerk wordt door de patiëntenorganisatie ‘Levenmetkanker’ toegekend aan ziekenhuizen die aan de kwaliteitseisen voldoen. Elk half jaar worden de gegevens die ziekenhuizen aanleveren, opnieuw bekeken. Zo moet onder andere vastgelegd zijn wie de hoofdbehandelaar is en deze moet bekend zijn bij de patiënt. Ook is er een vast team van specialisten in het ziekenhuis aanwezig.

Bij minimaal 80% van de patiënten met een coloncarcinoom (darmkanker) worden tien of meer lymfeklieren onderzocht. Patiënten met darmkanker worden verwezen naar de klinisch geneticus, wanneer daar een indicatie voor is.
Voor meer informatie zie: www.stichtinglevenmetkanker.nl .

Groen vinkje voor goede stomazorg
Onlangs kreeg de OZG ook een groen vinkje voor goede stomazorg. Ook dit lintje geldt als kwaliteitskeurmerk, waarmee de OZG voldoet aan alle criteria die de Nederlandse Stomavereniging stelt aan goede stomazorg. Zie www.stomazorgwijzer.nl.
Lees meer…: 

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button