Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Lekker liggen lezen bij Dien Popke en K.O. Nijntje

- advertentie -

Winschoten – Twee jaar geleden zijn de eerste van een reeks nieuwe voorleesplekken in kinderdagverblijven geopend. In juni is daar K O Nijntje in Scheemda bijgekomen, nu Dien Popke in Winschoten en binnenkort ook Poppiez, de nieuwe opvang in het gebouw van CBS de Vossenburcht.

- advertentie -

Bibliotheken Oldambt en de kinderdagverblijven creëren met een subsidie van Kunst van Lezen deze plekken om het (voor)lezen in de kinderdagopvang te stimuleren.

Het belang van voorleescoördinatoren
Voorlezen is voor baby’s en heel jonge kinderen heel belangrijk. Door ze vroeg in aanraking te brengen met lezen en boeken wordt de taal- en spraakontwikkeling gestimuleerd. Bovendien heeft het positieve effecten op de woordenschat.

Voorleescoördinatoren zorgen er aan de hand van een uitgewerkt plan voor dat voorlezen een structurele plaats krijgt in het beleid van de kinderopvang. Zo organiseren ze activiteiten rondom het voorlezen, leren ze welke boeken bij welke ontwikkelingsfasen van het kind passen en proberen ze ouders bewust te maken van het belang van voorlezen aan heel jonge kinderen

Project BoekStart
Het project BoekStart op de Kinderopvang is onderdeel van het BoekStart. Dit programma, ontwikkeld door Stichting Lezen,  werkt samen met bibliotheken, gemeenten, consultatiebureaus en kinderdagverblijven om kinderen zo vroeg mogelijk met voorlezen en boeken in aanraking te brengen. Iets waar de kinderen de rest van hun leven iets aan hebben: hun woordenschat wordt vergroot en hun schoolprestaties verbeteren.

Onlangs is er een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat BoekStart ook echt werkt. Daarom biedt de Bibliotheek jonge ouders een abonnement aan voor hun baby. In alle bibliotheken in Groningen is een speciale BoekStartcollectie met boekjes die geschikt zijn voor baby’s.

Open huis Poppiez
Zaterdagmiddag 15 augustus van 13.00- 16.00 uur houdt Poppiez open huis. Met muziek en voorlezen laten kinderdagverblijf en bibliotheek dan de kracht van BoekStart in de Kinderopvang zien!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button