Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Pieter Smit reikt keurmerk uit aan vijf sportverenigingen

- advertentie -

Oldambt – Vijf sportverenigingen uit de gemeente Oldambt hebben het keurmerk Alcoholbewuste Sportkantine verdiend. Zaterdag augustus reikte burgemeester Pieter Smit het keurmerk uit aan voetbalverenigingen SV Drieborg, VVS Oostwold, WVV en Hockeyclub Winschoten.

- advertentie -

De uitreiking aan tennisvereniging TC Ready vindt op een ander moment plaats. Het keurmerk betekent dat de clubs zorgen dat de jeugd veilig kan sporten zonder met alcohol in aanraking te komen.

Keurmerk Alcoholbewuste Sportkantine
Om het keurmerk te verdienen, hebben de sportclubs actie ondernomen om aan de afspraken met de gemeente te voldoen. Deze afspraken over het alcoholpreventiebeleid zijn samen met hen opgesteld. In het afgelopen halfjaar volgden vrijwilligers van de clubs een instructie verantwoord alcoholschenken en was er een interactieve avond over de werking van alcohol, de Drank- en Horecawet, leeftijdscontrole en het weigeren van schenken.

Ook dragen de clubs het alcoholpreventiebeleid nadrukkelijk uit, is frisdrank aanzienlijk goedkoper dan alcoholhoudende dranken en is alcoholreclame langs de sportvelden verwijderd.

Initiatief Huis voor de Sport
De aanleiding voor het Huis voor de Sport om dit keurmerk in het leven te roepen, was de vernieuwde Drank- en Horecawet. Die wet ging in op 1 januari 2014 en daarmee is de leeftijdsgrens voor alcoholische dranken verhoogd naar 18 jaar. Naast het keurmerk biedt het Huis voor de Sport hulp aan de sportclubs in de vorm van hulp bij het ontwikkelen beleid, instructieavonden en cursussen.

Foto’s: Jolanda de Jager

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button