AlgemeenRegionaal nieuws

Nieuwe busverbinding met discobus, Winschoten naar Duitse kroeg

- advertentie -

Winschoten – Mensen die op stap willen in Duitsland kunnen binnenkort met een speciale discobus heen en weer. Een Duitse busmaatschappij rijdt vanaf volgende week zaterdagavond vanuit Winschoten via Bunde naar discotheek Fetenscheune in Leer.

De maatschappij heeft commerciële belangen, maar wil hiermee ook voorkomen dat mensen met drank op achter het stuur kruipen.

Alcoholmobilisten
Volgens oud-Winschoter buschauffeur Derk Bos staat de parkeerplaats van de Duitse discotheek elke zaterdag vol met Nederlandse auto’s. Het komt volgens hem te vaak voor dat aangeschoten feestgangers weer terugrijden naar huis.

‘We gaan kijken of we dit kunnen verhinderen. Met de bus gaan is een stuk veiliger voor hunzelf en voor andere weggebruikers’, vertelt Bos.

Consumptiebon
Een retourtje naar de Duitse kroeg kost zeven euro. ‘Voor dat geld kun je niet met de auto heen en weer’, zegt de Nederlandse chauffeur, die zelf op de discobus gaat rijden. Daarnaast krijgen de feestgangers een consumptiebon van vijf euro bij de discotheek.

Zaterdagavond 5 september vertrekt de eerste bus om tien uur vanaf het station in Winschoten. Een ritje tussen Molenstad en Leer duurt een uur.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button