Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Heuvelman IBIS verstevigt de dijk aan Oostkant van Oldambtmeer

- advertentie -

Blauwestad – De dijk aan de oostkant van het Oldambtmeer (gemeente Oldambt) wordt de komende weken met 30 centimeter verhoogd. De dijkverzwaring is nodig om het achterland beter te beschermen bij hoge waterstanden. Het meer heeft namelijk een waterbergingsfunctie. Bij hevige wind en een hoge waterstand spat het water nu soms over de dijk. Afgelopen maandag is aannemer Heuvelman Ibis uit Delfzijl begonnen met de werkzaamheden. De provincie Groningen heeft hiervoor opdracht gegeven.

- advertentie -

De dijk wordt op sommige plekken met stenen versterkt. Op plaatsen waar al een stenen wand ligt, zal deze met een meter worden verlengd. De werkzaamheden worden uitgevoerd van de Brede School in Midwolda tot aan het einde van de Nieuweweg in Oostwold.

Tijdens de werkzaamheden zal de aannemer klei uit een depot aan de Nieuweweg gebruiken. Bewoners kunnen enige overlast ervaren bij de aanvoer van het materiaal. De werkzaamheden duren tot 1 oktober 2015.

Foto: www.heuvelman-ibis.nl/ Archieffoto

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button