AlgemeenGemeente

Duits-Nederlandse stedenuitwisseling in het Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Op 2 september heeft op initiatief van de burgemeesters van Leer en Oldambt een informatie-uitwisseling plaats gevonden over het thema binnenstadontwikkeling tussen een aantal Duitse gemeenten en de gemeente Oldambt.

Aanleiding

Aanleiding voor dit initiatief zijn de vergelijkbare infrastructurele uitdagingen waar de betreffende steden mee worden geconfronteerd. Als gevolg van onder anderen demografische ontwikkeling, internethandel en urbanisatie moeten binnensteden zich aanpassen om voor de toekomst hun aantrekkelijkheid te behouden.

- advertentie -

Gedachtenwisseling
In een ontspannen sfeer hebben de burgemeesters van de steden Leer, Papenburg, Aurich en de Oberbürgermeister van de Stadt Emden met burgemeester Smit en wethouder Broekhuizen met elkaar van gedachten gewisseld. Hierbij is een presentatie verzorgd betreffende de acties die in Oldambt worden uitgevoerd dan wel in de planning staan. De mogelijke ontwikkeling van een Factory Outlet Center (FOC) in Winschoten is hierbij uitgebreid aan de orde geweest. In een eerder stadium hadden vertegenwoordigers van de Industrie- und Handelskammer für Ostfriesland und Papenburg (IHK) zich al over de FOC ontwikkelingen laten informeren.

Aansluitend aan het gesprek heeft men een bezoek gebracht aan het nieuwe cultuurhuis “de Klinker” waar men, door middel van een een filmtrailer verrast was over de kwaliteit van de bioscoopzaal. Afsluitend heeft het gezelschap vanuit het Havenkwartier in Blauwestad kennisgenomen van dit uniek woon- en recreatie gebied en de mogelijkheden voor de regio.

Vervolg
Als resultaat van deze eerste uitwisseling is besloten elkaar met enige regelmaat in deze setting te blijven ontmoeten. De aanwezigen hebben verder afgesproken elkaar op de hoogte te houden over ontwikkelingen en elkaar te blijven informeren over de procedures rond grootschalige ontwikkelingen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button