AlgemeenOp stap

Proeven en beleven centraal tijdens nieuwe Tellerlikker Festival

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 19 en zondag 20 september zijn Cultuurhuis De Klinker en het Klinkerplein in Winschoten het toneel van hét nieuwe culturele en culinaire evenement: het Tellerlikker Festival. Een uitmarkt waarbij je proeft van het culturele programma en geniet van het culinaire aanbod van Oldambt en de regio, een festival voor jong en oud, een festival waar al je zintuigen worden geprikkeld. En het beste nieuws? De toegang is gratis

- advertentie -

Culturele uitmarkt
Bij de start van het nieuwe theaterseizoen biedt de culturele uitmarkt een podium aan het enorme aanbod aan amateurkunst en professionele acts uit de regio. In de theaterzalen van de Klinker, op het buitenpodium en in het theatercafé zijn optredens van koren, popbands, singer/songwriters, brassband en percussie, accordeonorkest en streetbands.  Er is film, dans, rollerskating en theater, in de bibliotheek wordt voorgedragen door dichters en voorgelezen door de burgemeester, de bezoeker kan een gratis workshop fotografie volgen en een kijkje nemen achter de schermen. Docenten van de Muziekschool geven een concert, er is straattheater en nog veel meer. Op het festivalterrein en in de Klinker worden programmaboekjes uitgedeeld met een compleet overzicht van het programma.

Culinaire markt
Behalve een streling voor oog en oor is deze eerste editie van het Tellerlikker Festival ook een festijn voor wie van lekker eten houdt.  Lokale smaakmakers uit Oldambt en omstreken, aangevuld met mobiele foodtrucks vanuit het hele land, zetten hun beste beentje voor om heerlijk, ambachtelijk eten te serveren dat ter plekke vers voor je wordt bereid. Van een lichte snack tot een volledige maaltijd, van Hollands tot Balkan. Geniet van toffe optredens, terwijl je heerlijk op het grootse terras zit met een lekkernij in je hand!  Als extra blikvanger zijn er rondom de culinaire markt oldtimers te bewondere

Samen Alsahaba (‘samen dikke vrienden’), een welzijnsorganisatie in Winschoten, die verschillende nationaliteiten wil samenbrengen, zorgt tijdens de culinaire markt nog voor een extra exotisch tintje.  Zij nemen bezoekers mee in een wereld van uiteenlopende  culturen met buitenlandse gerechten, klederdracht, muziek en theater.

Opening Tellerlikker Festival
Het Tellerlikker Festival wordt op zaterdag om 10.30 uur geopend door wethouder Bard Boon in de grote zaal van Cultuurhuis De Klinker. Om 11.00 uur wordt het buitenpodium geopend. Iedereen is hierbij van harte welkom. 

Openingstijden
Zaterdag 19 september                 10.30 – 16.30 uur
Zondag 20 september                  12.00 – 16.30 uur

- advertentie -

Kom langs, proef en geniet mee! 

- advertentie - 

Officiële opening Cultuurhuis De Klinker
Voorafgaand aan het Tellerlikker Festival wordt op vrijdagavond 18 september Cultuurhuis De Klinker officieel geopend. Vanaf 21.00 uur is iedereen welkom op het openingsfeest waar in een festival-achtige setting diverse live-optredens plaatsvinden. De line-up voor deze avond wordt nog bekend gemaakt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button