AlgemeenGemeente

Oldambt wil meewerken aan noodopvang vluchtelingen

- advertentie -

Oldambt – Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Oldambt gevraagd mee te werken aan tijdelijke noodopvang voor vluchtelingen. Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven op korte termijn op zoek te gaan een geschikte opvanglocatie. Burgemeester Pieter Smit heeft aangegeven binnen 14 dagen meer duidelijkheid te willen geven over de locatie.

- advertentie -

Noodsituatie

In Nederland komen de laatste weken steeds meer vluchtelingen aan. Na het vaststellen van hun identiteit en een medische keuring, moeten deze mensen voor korte tijd worden opgevangen. Burgemeester Pieter Smit: “Om de druk op de opvangcapaciteit onder andere in Ter Apel te ontlasten, is het COA op zoek naar noodopvang. We zien allemaal dagelijks de beelden op tv. Wekelijks komen er 1700 tot 1800 vluchtelingen naar Ter Apel. Het COA zoekt daarom naar plaatsen waar vluchtelingen een paar dagen kunnen bijkomen en een bed hebben om te slapen. Daarna gaan ze via Ter Apel naar reguliere asielzoekerscentra. Samen met het COA en andere gemeenten gaan wij op zoek naar een locatie waar mensen voor een korte periode kunnen worden opgevangen. Omdat iedereen een dak boven zijn hoofd verdient.”

Vestiging asielzoekerscentrum (azc) 

Daarnaast werkt de gemeente zoals bekend verder aan het locatieonderzoek voor de vestiging van een azc voor de langere termijn, zoals besloten in de raadsvergadering van 22 juni. Dit staat los van het realiseren van een kortdurende noodopvang binnen de gemeente.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button