AlgemeenGemeente

In Blauwestad komt noodopvang voor duizend vluchtelingen

Blauwestad – Afgelopen maandag heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een dringende oproep aan onze gemeente gedaan om tijdelijk en zo snel mogelijk vluchtelingen te kunnen onderbrengen. Het college van burgemeester en wethouders heeft vanochtend besloten hieraan mee te werken en heeft als locatie Het Wold, ten zuiden van Beerta, hiervoor aangewezen.

- advertentie - 

De provincie Groningen is bereid gevonden om de grond beschikbaar te stellen. De locatie biedt plaats aan maximaal 1000 vluchtelingen voor de periode van een half jaar, met een optie voor een half jaar verlenging.

De asielzoekerscentra in Nederland raken overvol als gevolg van de aanhoudende instroom van vluchtelingen. Het college van B & W gaf vorige week al aan gehoor te willen geven aan de oproep om locaties voor noodopvang beschikbaar te stellen en op zoek te zijn naar een geschikte locatie.

Wethouder Laura Broekhuizen: “Het COA heeft de grootste moeite de vluchtelingenstroom op te vangen. Vorige week kwamen er ruim 3.000 vluchtelingen aan in Nederland. Ik ben blij dat onze gemeente tijdelijk onderdak gaat bieden aan deze mensen.”

Informatieavond
Omwonenden zijn vandaag per brief door het college van burgemeester en wethouders geïnformeerd. Op donderdag 17 september vindt er een informatieavond plaats in In den Stallen in Winschoten. Deze bijeenkomst begint om 20.30 uur.

Vestiging asielzoekerscentrum
Daarnaast werkt de gemeente verder aan het locatieonderzoek voor de vestiging van een azc voor de langere termijn. Dit staat los van het realiseren van een kortdurende noodopvang binnen

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!