Algemeen

Nieuw woonconcept achter de Jumbo in Scheemda krijgt vorm

- advertentie -

Scheemda – Vrigo Vastgoed B.V. uit Bodegraven is sinds enige tijd bezig met de voorbereiding van een nieuw woonconcept in Scheemda: Meer generatie wonen in het groen. Het is de bedoeling dat in Scheemda, achter de C1000, 24 passende en betaalbare wooneenheden worden gebouwd voor jongeren, middelbaren en ouderen.

- advertentie -

Een project waar, naast wonen ook ruimte is voor recreatie, participatie en overleg, want in het project wordt voorzien in gemeenschappelijke-groene-buitenvoorzieningen, tuinen, een speelveld en dergelijke.

Woon- en leefproject
Initiatiefnemer Joop Govaars van Vrigo Vastgoed B.V.: “Het wordt een sfeervol woon-en leefproject dat niet alleen uit stenen bestaat. Mensen van verschillende leeftijdscategorieën ontmoeten elkaar en kunnen de ander van dienst zijn.Jongeren kunnen ouderen behulpzaam zijn bij de alsmaar toenemende ontwikkeling op het terrein van onder meer sociale media en communicatie-apparatuur en de ouderen kunnen bijvoorbeeld op kinderen te passen, boodschappen met ze te doen, zich uitleven in de groente- of bloementuin, of hun technische vaardigheden verrichten in het Repair-Cafe.”

Inmiddels zijn er er aantal presentatie-avonden gehouden en daaruit is gebleken, dat er grote belangstelling bestaat voor dit nieuwe woonconcept.

Nieuwe wonen
Het nieuwe wonen is Scheemda is ook geschikt voor jongeren en starters. Govaars: “Voor jongeren is het nog steeds moeilijk om aan passende en betaalbare woonruimte te komen. Koopwoningen zijn vaak te duur. Het grote aanbod van te koop staande woningen biedt voor hen vaak geen passende oplossing. Daarnaast is het voor jongeren veelal onmogelijk een financiering verstrekt te krijgen De verhouding tussen inkomen en de benodigde hypotheek is niet in balans volgens de bank en dus financiert deze niet.”

Een oplossing wordt dan ook gezocht in het huren van een woning of appartement. Passende woonruimte in de huursector is echter niet eenvoudig te vinden.

Onderzoek
“Uit onderzoek is gebleken, dat starters het liefst beginnen met een nieuwe woning. Logisch, want ook de inrichting waarmee zij beginnen is veelal nieuw. En de woning hoeft ook niet overdreven groot te zijn. Een acceptabele woonruimte, één of twee slaapkamers, keuken, badkamer en berging zijn meestal voldoende om te beginnen”, besluit Govaars.

Informatie
Voor meer informatie: Vrigovastgoed@ziggo.nl, Moniqueveldman@ziggo.nl, 06-20398815 en/of 06-55508791.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button