AlgemeenGemeente

Ondernemers in Oost-Groningen starten inkoopsamenwerking

- advertentie -

Oldambt /Regio – Ondernemers in de stadscentra van Winschoten, Delfzijl en Stadskanaal gaan hun krachten bundelen op het gebied van inkopen. Ondernemersorganisaties in de drie steden richten samen het Groninger Inkoop Platform (GrIP) op. Ondernemers die aan het GrIP deelnemen, besparen 20% op de kosten van inkoop. Een klein deel van die besparing op de inkoopkosten wordt besteed aan gezamenlijke activiteiten van de centrumondernemers, bijvoorbeeld meer veiligheid op straat, promotie of activiteiten en evenementen.

- advertentie -

Wethouder Laura Broekhuizen van de gemeente Oldambt is positief over de inkoopsamenwerking: “We zijn trots dat de ondernemers de handen ineen slaan en investeren in hun eigen toekomst en in een betere toekomst voor de binnensteden. En wat goed dat de samenwerking over de gemeentegrenzen heen gaat!”.

119 ondernemers namen deel aan een onderzoek in juni van dit jaar. De conclusie is dat het voordeel van de inkoopsamenwerking in de drie kernen samen oploopt tot circa € 450.000 per jaar. Een deel hiervan (circa € 55.000 per jaar) komt ten goede aan gezamenlijke activiteiten van de ondernemers. Het onderzoeksrapport werd op 6 oktober 2015 in Winschoten door onderzoekers van FM Portal en Gert Walhof Advies aangeboden aan de drie ondernemersorganisaties: Handel & Nijverheid uit Winschoten, de Handelsvereniging Centrum Delfzijl en de Ondernemersvereniging Stadskanaal.

Voorzitter Peter Schulingkamp van de Winschoter ondernemersorganisatie Handel & Nijverheid is stellig: “Dit initiatief is voor iedere ondernemer een inkopper! En een voorbeeld hoe we als ondernemers samen sterk kunnen staan en door samen op te trekken voordeel kunnen creëren voor elkaar en voor de binnensteden”. Collega bestuurders Klaas-Jan Havinga (Stadskanaal) en Jakob Mooibroek (Delfzijl) zijn het hier van harte mee eens.

Financieel voordeel is niet het enige argument voor de inkoopsamenwerking. Het Groninger Inkoop Platform wil zich richten op leveranciers uit de regio. Dat was voor de ondernemersorganisaties een belangrijk punt: het project moet immers leiden tot versterken van de lokale economie.

De gemeente Oldambt is in samenwerking met Handel & Nijverheid dit initiatief gestart. Bijdragen van het Ministerie van BZK (via Platform31), de provincie Groningen en de drie gemeenten (Oldambt, Delfzijl en Stadskanaal) maakten het onderzoek mogelijk.

- advertentie -

Foto: Gemeente Oldambt

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button