AlgemeenGemeente

Kom woensdag naar dé Banenmarkt van het Noorden

- advertentie -

Winschoten- Woensdag 14 oktober 2015 van 10.00 tot 17.00 uur is de tweede editie van dé Banenmarkt van het Noorden in de Tramwerkplaats in Winschoten. Gemeenten in Oost-Groningen, de EDR, het UWV en Duitse partners als het Zentrum für Arbeid werken samen om werkzoekenden in het Noorden een uitgebreid aanbod van bedrijven, uitzendbureaus en vacatures te presenteren.

- advertentie -

Grootse opzet
In navolging van de succesvolle eerste editie in het voorjaar van 2014, is deze editie ook weer groots van opzet. Er is dit jaar meer vloeroppervlak beschikbaar, waardoor meer bedrijven zich kunnen presenteren en er is ruimte voor stands met daarin demonstraties. Op het onderwijsplein en vrijwilligersplein vinden de bezoekers informatie over leer-werktrajecten, traineeships en vrijwilligerswerk.

Daarnaast is er weer de mogelijkheid om het cv te laten controleren, een Duitse Lebenslauf te maken of tips te ontvangen over je kleding en presentatie van Kleur je Dag. Er staat er een fotograaf klaar om gratis professionele pasfoto’s te maken voor op het cv.

Maak je eigen video-cv
Ook zetten steeds meer werkzoekenden een video-cv in om zichzelf aan een werkgever te presenteren. Tijdens deze banenmarkt krijgen alle werkzoekenden de mogelijkheid om zo’n video-cv gratis te laten maken.

Werken in Duitsland
In bijvoorbeeld hotels, de metaalsector en zorg aan de Duitse zijde van de  grens is dringend behoefte naar personeel. Daarom zijn dit keer weer meer dan twintig Duitse ondernemingen aanwezig. Ook de EDR is er bij om werkzoekenden te helpen met hun vragen over werken in Duitsland.

Aansprekend programma
Tijdens de banenmarkt is er een gratis aansprekend programma met diverse workshops voor iedere werkzoekende; van jong tot oud en van werkend met de handen tot het hoofd. Zo zijn er gedurende de dag meerdere rondes met sollicitatietrainingen. Ervaren coaches helpen dan mee om met meer zelfvertrouwen en succes sollicitatiegesprekken te kunnen voeren.

- advertentie -

Solliciteren met de gunfactor
Daarnaast heeft het krijgen van een baan ook te maken met het feit of anderen je een baan gunnen. Gertien Beijering, auteur van het boek ‘Solliciteren met de gunfactorverhoger’, geeft daarom workshops over wat je als werkzoekende kunt doen om de eigen gunfactor te verhogen en tips over succesvol netwerken.

- advertentie - 

Meer informatie
Wilt u als werkgever of uitzendbureau op de banenmarkt staan? Of heeft u als bezoeker vragen over het programma? Kijk eens op www.banenmarktvanhetnoorden.nl of stuur een e-mail naar banenmarkt@gemeente-oldambt.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button