Algemeen

Kleine brand in zorginstelling in Winschoten zorgt voor commotie

- advertentie -

Winschoten – De melding ‘brand gezondheidszorg’ veroorzaakte een aantal niet opgegeten avondmalen bij de collega’s van de post Winschoten afgelopen woensdagavond. Bij zorginstelling Lentis aan de Mr. D. U. Stikkerlaan bleek er brand te zijn in een kamer op een besloten afdeling. Enkele medewerkers hadden een bluspoging gestart, maar omdat er toch ook wat rook was vrijgekomen werd de brandweer gealarmeerd. Vanwege deze rook werden twee afdeling ontruimd daardoor moest een twintigtal patiënten binnen de instelling worden opgevangen.

- advertentie -

Bij aankomst van de twee brandweerauto’s en de hoogwerker uit Winschoten werd de verkenning gestart. In overleg met de medewerkers werd besloten onder begeleiding van de politie de patiënt te benaderen omdat deze wat verward was. De brandweer heeft de gang en de kamer rookvrij gemaakt waarna politie- en ambulance collega’s de patiënt konden benaderen en behandelen. Hij is naar een ziekenhuis in Groningen gebracht om nader onderzocht te worden. Ook een medewerker van Lentis is in een ziekenhuis nagekeken omdat hij wellicht wat teveel rook had ingeademd.

Dankzij het snelle optreden van de medewerkers van Lentis en de goede samenwerking tussen alle collega’s is het tot een klein brandje beperkt gebleven en valt de schade mee.

Foto’s Gerrie de Groot/OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button