AlgemeenGemeente

Pieter Smit stelt extra eisen aan spectaculaire Duitse act tijdens Adrillen

- advertentie -

Winschoten– Burgemeester Pieter Smit van Oldambt heeft aanvullende eisen gesteld aan een Duitse act op de jaarmarkt Adrillen in Winschoten.

- advertentie -
Zestig meter
Het gaat om de draadloopshow/motorradshow, waarbij op zestig meter hoogte over een strak gespannen draad wordt gelopen en gereden met een motor.
Dranghekken
Smit heeft de hoogte van het draad verlaagd tot 35 meter. Bovendien moeten er dranghekken worden geplaatst, zodat het publiek tijdens de show niet onder het draad kan komen.TÜV
De Duitse act beschik over een Duits keurmerk, maar de burgemeester wil dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzoekt of de show ook voldoet aan de Nederlandse regels. Smit: ‘Ik weet 99 procent zeker dat dat zo is, maar ik wil honderd procent zekerheid’.Haaksbergen
De burgemeester wil met de extra maatregelen voorkomen dat er ‘Haaksbergse toestanden’ ontstaan. In Haaksbergen kwamen in september vorig jaar bij een ongeluk met een monstertruck drie mensen om het leven. Verder vielen er 28 gewonden. Later bleek dat de gemeente het evenement niet op deze manier door had mogen laten gaan.De draadloopshow/motorradshow staat twee keer gepland: op 8 november op het Marktplein en op 9 november tijdens Lutje Adrillen op het Klinkerplein.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button