AlgemeenOp stapRegionaal nieuws

Dutchsupercross weer groot succes in Eurohallen Zuidbroek

- advertentie -

Zuidbroek –  De vijfde Dutchsupercross in de Eurohallen in Zuidbroek is weer een groot succes. Zaterdagavond zagen zo’n 2.500 motorsportliefhebbers spektakel van de bovenste plank.

- advertentie -
Grootste indoor Benelux
De Dutchsupercross is inmiddels het grootste indoorevenement in zijn soort van de Benelux. Rijders uit de Verenigde Staten en diverse Europese landen maken hun opwachting in Zuidbroek. De organisatie heeft ten opzichte van vorig jaar weer voor meer entertainment gezord om de beleving nog groter te maken.Eerbetoon Versluis
Het begon al met Dave Versluis. De winnaar van vorig jaar liep eind 2014 bij een zware val in Munchen een dwarsleasie op. Hij werkt met de nodige steun aan zijn herstel en kan inmiddels weer op een motor zitten. In Zuidbroek reed de 21-jarige Versluis als onderdeel van de opening een rondje op het circuit.11-jarig talent Elema
De Groninger inbreng kwam van de pas 11-jarige Rodney Elema uit Farmsum. Elema wordt gezien als een talent en hij reed in de 65cc klasse naar de zevende plaats, nadat de youngster bij de start klem gereden werd en daardoor als één van de laatsten vertrok.

Amerikaanse winnaar
De finale van de belangrijkste klasse, de SX1, werd een prooi voor de Amerikaan Kyle Partridge. De Nederlander Nick Kouwenberg uit Drunen nam brutaal de leiding, maar moest na twee ronden de kop afgeven. Sullivan Jaulin uit Frankrijk eindigde als derde. De organisatie loopt in Zuidbroek tegen de grenzen aan van wat logistiek mogelijk is, maar heeft wel de intentie om de zesde editie volgend jaar daar ook weer te organiseren.

Foto’s: Arno Steeman/ OldambtNu.nl & ASracefoto.nl
Tekst: RtvNoord

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button