AlgemeenGemeente

Tweede onderzoek naar ondernemersklimaat in Winschoten

- advertentie -
Winschoten – Net zoals in september 2014 vindt in de komende weken een enquête plaats onder ondernemers in het centrum van Winschoten.

Het onderzoek gaat over de ontwikkeling van het ondernemerschap in de binnenstad en wordt uitgevoerd op initiatief van ondernemersvereniging Handel en Nijverheid en de gemeente Oldambt met steun van de provincie Groningen.

- advertentie -

De resultaten van dit onderzoek worden vergeleken met die van een vergelijkbaar onderzoek dat ruim een jaar geleden plaatsvond. Dat maakt duidelijk hoe het centrum van Winschoten zich ontwikkelt. De resultaten van het eerdere onderzoek zijn te vinden op de website van de gemeente.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk ondernemers deelnemen aan de enquête. Daarom beloont Handel en Nijverheid de enquête-deelnemers. Als meer dan de helft van de centrumondernemers de enquête invult, nodigt Handel en Nijverheid de bekende regio-popgroep Sproakwotter uit om in het centrum te spelen (Sproakwotter in een recente clip op youtube: goo.gl/iZ4Dfx). Twee enquêtedeelnemers maken kans op een optreden van de groep bij hun bedrijf.

De uitnodiging om deel te nemen aan de enquête wordt per e-mail verzonden. Ondernemers kunnen ook terecht op één van de computers van het Infopunt aan het Oldambtplein 10.

De enquête bevat vragen over vrij parkeren, de reclamebelasting en de plannen, wensen en ideeën van de ondernemers voor het centrum van Winschoten. De vragenlijst bevat verder vragen die bedoeld zijn om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van het bedrijfsleven. Het onderzoek verschaft inzicht in welke investeringen ondernemers de afgelopen 12 maanden hebben gedaan en welke investeringsplannen ze hebben voor het komende jaar. Ook zijn er vragen over het vertrouwen dat de ondernemers hebben in de toekomst van Winschoten.

Met behulp van de enquête wordt een actuele opname gemaakt van het bedrijfsleven in het centrum van Winschoten: hoeveel banen zijn er bij winkels en horecagelegenheden, welke branches zijn vertegenwoordigd, hoeveel ondernemers zijn huurder of eigenaar van hun bedrijf of aangesloten bij een keten.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button