Algemeen

Bevolkingsonderzoek borstkanker in de gemeente Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Begin december start het bevolkingsonderzoek borstkanker in gemeente Oldambt. De standplaatsen in Finsterwolde en Nieuwolda vervallen, dus u wordt in een van de volgende plaatsen uitgenodigd. Als eerste wordt begin december de onderzoekswagen geplaatst in Scheemda, op het parkeerterrein Vredenhovenplein. Begin maart 2016 wordt de onderzoekswagen verplaatst naar de parkeerstrook bij de Houwingahamschool in Nieuweschans. Vervolgens wordt de onderzoekswagen medio maart verplaatst naar de Raadhuisstraat  in Beerta. Tot slot staat de onderzoekswagen vanaf begin april in Winschoten. Begin juni zullen naar verwachting alle cliënten in de gemeente gescreend zijn.

- advertentie -

De opkomst in gemeente Oldambt is hoog. In de vorige ronde gaf ruim 80% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis röntgenonderzoek. Als de in de uitnodigingsbrief genoemde afspraak niet schikt, kan uiteraard een andere afspraak gemaakt worden. Dit kan telefonisch of via de website van Bevolkingsonderzoek Noord.

Meest voorkomende vorm van kanker
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Bevolkingsonderzoek Noord:

www.bevolkingsonderzoeknoord.nl
U kunt ook bellen of mailen met de screeningsorganisatie:
Bevolkingsonderzoek Noord
0900 – 20 30 100 (u betaalt hiervoor uw gebruikelijke kosten)
info@bevolkingsonderzoeknoord.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button