AlgemeenGemeente

Oldambt is begonnen met toegangsweg naar nieuw ziekenhuis

- advertentie -

Scheemda – De gemeente Oldambt is maandag begonnen met de aanleg van de toegangsweg naar het nieuwe ziekenhuis in Scheemda, ook al is nog helemaal niet zeker of het ziekenhuis er wel komt.

- advertentie -

Het gaat in eerste instantie om een voorlopige weg voor het bouwverkeer. Later komt op hetzelfde tracé de definitieve toegangsweg.

De gemeente en de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) hebben afgesproken dat de weg op kosten van de gemeente Oldambt wordt aangelegd, nog voordat de bouw begint.

Geen vertraging
Burgemeester Pieter Smit van Oldambt wil dat de gemeente er klaar voor is als de bouw kan beginnen: ‘We willen geen vertragende factor zijn. Als het ziekenhuis groen licht geeft, willen wij dat ze gelijk kunnen bouwen.’

Vertrouwen
Smit heeft er vertrouwen in dat het ziekenhuis er komt, ook al is de financiering nog niet rond: ‘Op basis van constructieve gesprekken durf ik te zeggen dat we nu kunnen beginnen met het aanleggen van de bouwweg.’

Twee ton
De weg gaat twee ton kosten. Dat lijkt een fors bedrag voor een tijdelijke weg, maar voor dat geld wordt het tracé ook geschikt gemaakt voor de definitieve toegangsweg.

- advertentie -

Bron: RtvNoord

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button