AlgemeenIncidenten

Oh, kom er eens kijken… Sintintocht morgen 13:00 in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Ook dit jaar weet Sinterklaas Winschoten weer te vinden. Op zaterdag 14 november vaart de pakjesboot van Sinterklaas om 13.00 uur de haven van Winschoten binnen. De Goed Heiligman komt uiteraard niet alleen, Stress Piet, Wegwijs Piet, Rolschaats Piet en een heleboel Strooi Pieten zijn ook van de partij. In de haven wordt Sinterklaas ontvangen door de voorzitter van winkeliersvereniging H&N, Peter Schulingkamp. 

- advertentie -

Optocht
Na het ontvangst in de haven vertrekt de stoet richting het Marktplein, waar Sint Nicolaas om 14.00 uur wordt onthaald door burgemeester Pieter Smit. Voordat Sinterklaas aankomt op het Marktplein kunnen kinderen genieten en meedansen tijdens dansdemonstraties verzorgd door Dansplezier.nl en Da Funky Feet. De stoet vervolgt om 14.30 uur zijn route door winkelcentrum ’t Rond, de Langestraat en eindigt uiteindelijk via de Stikkerlaan bij de sporthal. 

Sinterklaasfeest
De Sinterklaasintocht wordt dit jaar afgesloten met een Sinterklaasfeest in de sporthal aan de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten. De sporthal opent om 15.00 uur haar deuren. Om 15.30 uur  is vervolgens het voorprogramma  ‘Karel en Ko en de mislukte Goocheltruc’ te zien. Karel is helemaal gek op goochelen en is daarom naar de Goochelschool gegaan om te leren goochelen. Met een prachtige goocheltruc is hij bij de Sint op visite geweest om de Sint een goocheltruc te laten zien…..en of dat allemaal goed gaat?  Samen met de kinderen en veel live muziek hopen ze het tot een goed einde te brengen.

Na de show van Karel en Ko komen ook Sinterklaas en een aantal Pieten de sporthal binnen en wordt o.a. de uitslag van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt. Om 17.00 uur is het feest afgelopen.

Kleurplatenwedstrijd
Aan de groepen 1 t/m 4 van alle basisscholen in Winschoten wordt een kleurplaat uitgereikt. Kinderen kunnen deze kleurplaat inkleuren en uiterlijk vrijdag 13 november tot 18.00 uur inleveren bij Top1toys in Winschoten. Knutselpiet zoekt samen met Sinterklaas de drie mooiste tekeningen uit en overhandigen tijdens het Sinterklaasfeest in de sporthal een prijs aan de drie winnaars. Mocht je geen kleurplaat hebben gekregen, maar ben je jonger dan 8 jaar, dan kan je een kleurplaat ophalen bij Top1toys.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button