AlgemeenOp stap

Lopers trotseren de wind tijdens 6e Virol Sinterklaasloop

- advertentie -

Scheemda – Afgelopen zaterdag 14 november was alweer de zesde editie van de Virol Sinterklaasloop. Met een behoorlijk harde wind wisten toch bijna 350 enthousiaste lopers Scheemda weer te vinden voor dit hardloopevenement in het Oldambt.

- advertentie -

Nadat de kinderen hun best hadden gedaan op de 500, 1.000 of 2.000 meter was het de beurt aan burgemeester Pieter Smit om het startschot van de wedstrijdloop en trimloop te lossen. Traditiegetrouw liep hij zelf ook weer een rondje mee door zijn eigen woonplaats. Maar de aandacht ging vooral naar de wedstrijdlopers. De Sinterklaasloop maakt onderdeel uit van het Schutrups Loopcircuit. Met nog één loop in het vooruitzicht (de eindejaarsloop in Blijham), was het zaak om nog wat extra punten binnen te halen voor het totaalklassement.

Bij de mannen kwam Arjan Marchand uit Groningen voor het derde jaar op rij als eerste over de finish. Met een eindtijd van 32 minuten en 32 seconden maar liefst 18 seconden sneller dan vorig jaar. Zijn stadsgenoot Wouter Luinge finishte ruim een minuut later als tweede en Gerard Vos uit Appingedam werd derde met een tijd van 34:51. Ook bij de vrouwen was de top 3 aan elkaar gewaagd. Petra Faber uit Wildervank finishte in 39 minuten en 42 seconden. Tweede werd Jolien Waard uit Groningen in 39:59 en Theresia Bijl uit Stadskanaal eindigde als derde in 40:52.

Ondanks, of misschien wel dankzij de harde wind werden er ook dit keer weer heel wat persoonlijke records verbroken. Maar record of niet, de organisatie is trots op alle deelnemers. Want meedoen blijft uiteindelijk belangrijker dan winnen.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button