Algemeen

Politie Winschoten maakt inhaalslag met inning van geldboetes

- advertentie -

Oldambt – In de laatste weken van december zal de politie in Winschoten en omgeving acties houden om personen die veroordeeld zijn tot een geldboete en deze niet hebben betaald, aan te houden voor het ondergaan van de vervangende hechtenis of gijzeling. Enkele tientallen personen staan op de lijst die voor het ondergaan van de vervangende hechtenis en gijzeling in aanmerking komen. Deze mensen kunnen de komende weken agenten aan de deur verwachten om alsnog hun straf uit te zitten.

- advertentie -

Voorkomen
De aanhouding kan voorkomen worden door de eerder opgelegde boete te betalen. Personen die hun geldboete niet betaald hebben, zullen tijdens de actie van huis gehaald worden of eventueel op straat aangehouden worden, om alsnog de vervangende hechtenis uit te zitten. Ook bestaat de mogelijkheid tot buiten gebruik stelling van voertuigen. Deze kunnen, na betaling van de kosten van buiten gebruik stelling en de boete, weer terug naar de eigenaar.

”Betrokkenen hebben eerder brieven gehad met hierin de opgelegde strafmaatregel die mogelijk is. Dus wil je de komende feestdagen niet met ons vieren maar gewoon thuis zorg dan dat de boetes betaald zijn!!!” Meldt de politie op hun Facebookpagina.

Een en ander kan voorkomen worden door je te melden bij het bureau Winschoten voor betaling en/of afspraken hierover.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button