Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Oldambt geeft voorlichting aan jongeren over werken en wonen in Duitsland

- advertentie -

Oldambt – Op 10 december 2015 is in Oldambt een voorlichtingsbijeenkomst voor werkloze jongeren tussen de 18 en 27 jaar die interesse hebben in werken en leren in Duitsland.

- advertentie -

Er is een tekort aan jongeren met een vakdiploma in de horeca, techniek en zorg. In februari 2016 start een trainingstraject waarin jongeren de Duitse taal leren met aansluitend een stage. Na de zomer starten de jongeren dan met de door hen gekozen driejarige duale opleiding.

Kansen
Voor jongeren die werk zoeken is dit een mooie kans. Het traject start met een taal- en cultuurtraining in Nederland en daarna gaan de jongeren samen met hun contactpersoon op zoek naar een kamer in Duitsland in de studie- en werkplaats. De jongeren komen in dienst bij de werkgever en ontvangen een basisvergoeding. Na afronding krijgen de jongeren een vakdiploma, waarmee ze in Duitsland en Nederland aan de slag kunnen.

Marc is vorig jaar met het werken- en lerentraject gestart en zegt daarover: “Eerst vond ik het een hele uitdaging om de stap te zetten om in Duitsland te werken en ook nog eens de berufsschule te bezoeken. Bovendien laat je ook best veel achter in Nederland. Maar nu ben ik erg blij dat ik dit gedaan heb. Ik heb het hier erg naar mijn zin en kan het iedereen aanraden”.

Voorwaarde deelname aan traject
Jongeren die op dit moment werkloos zijn en voldoen aan onderstaande voorwaarden, kunnen zich aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst op 10 december.
De voorwaarden zijn:

  • Nationaliteit van een land hebben die in de Europese Unie zit
  • Leeftijd tussen de 18 en 27 jaar
  • In het bezit zijn van een diploma Vmbo kaderberoeps (KB) of hoger
  • Nog geen werk-leertraject hebben gedaan of een academische opleiding hebben voltooid

Aanmelden voorlichtingsbijeenkomst
Jongeren die mee willen doen aan dit traject, moeten zich aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst. Dit kan via het aanmeldformulier of (0597) 48 20 00.

De informatiebijeenkomst is op 10 december van 9.30 tot 12.30 uur op de locatie Garst 1 in Winschoten. Naast de algemene voorlichting is er dan ook gelegenheid voor een individueel gesprek. In de weken erna vinden de sollicitatiegesprekken plaats (in het Nederlands) en in januari wordt bekend gemaakt wie in februari mogen starten met het werk- en leertraject.

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button