Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Aanstaande zondag boekpresentatie over Pieter Postmus

- advertentie -

Winschoten  – Aanstaande zondag is in De Boschpoort aan Het Boschplein 2 te Winschoten om 15.00 uur de boekpresentatie van Pieter 5678, over de begin dit jaar veel te vroeg overleden Pieter Postmus.

- advertentie -

Pieter is op 5-6-’78 geboren met een open rug. Hij was “gehandicapt”. Maar hij liep waar dat medisch niet kon. Zwom met A,B,C en reddingszwemmen op zak terwijl hij nooit zou kunnen leren zwemmen … Het UVW raadde hem aan blij te zijn met zijn uitkering en vrijwilligerswerk, maar Pieter wilde meer. Hij wilde zijn bijdrage leveren aan onze maatschappij waar meer dan genoeg te doen valt. Sterker nog, hij wilde de wereld mooier maken. Dat deed hij dat ook. Als sociaal bewogen politicus – Pieter Postmus zat voor zijn partij Oldambt Aktief in de gemeenteraad van Oldambt -, maar vooral als oprecht bij zijn medemens betrokken mens.

De positieve wijze waarop hij in het leven stond, terwijl hij in zijn rolstoel zat, is een voorbeeld voor velen die het leven vooral donker zien. Pieter liet zich nl. nooit door zijn beperkingen bepalen, maar juist door zijn vele zegeningen, waaronder zijn ouders die hem in staat stelden het allerbeste uit zichzelf te halen, en zijn familie en vrienden die hem niet zagen als “invalide” (betekent letterlijk; van geen waarde. Reden waarom die term in deze context m.i. radicaal geschrapt moet uit onze Nederlandse Taal!). Zij zien hem als een geweldig, liefdevol maar ook soms irritant eigenwijs mens.

Zijn leven was een aaneenschakeling van vallen en opstaan. De focus echter altijd op het opstaan. De totstandkoming van dit boek is ook geheel in die stijl. Tijdens het schrijfproces waren er een aantal Pieter- en privéperikelen waardoor de eerste deadline niet gehaald werd. Vervolgens zegden de auteurs, Trieneke Olgers en Jayne Bakker, tien dagen voor de aangekondigde boekpresentatie hun vertrouwen in de uitgever op en moest op stel en sprong van alles geregeld. Via via ging een ontwerpster het hele weekend aan de slag met het binnenwerk terwijl een drukker stand-by stond. Het drukproces stagneerde een paar keer en eigenlijk is het nog steeds afwachten.

Net zo spannend als tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen waarbij Pieter uiteindelijk meer dan voldoende stemmen behaalde voor een zetel voor Oldambt Aktief in de raad.

Maar het gaat om Pieters boodschap en die gaat gewoon door. Hoe dan ook. En dat is hard nodig ook, nu de strijd tussen goed en kwaad steeds grimmiger vormen aanneemt en ook steeds dichterbij lijkt te komen. Zaak is ondanks alles te blijven geloven in het goede en sterke in onszelf en vooral ook in dat van een ander en om die kanten meer voeden dan het kwade en zwakke. Pieter deed dat en als hij dat kon, dan kunnen wij dat allemaal.

Het ISBN- nummer is 978-94-90537-59-3.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button