AlgemeenGemeente

Voorlopige gunning Wmo in Noord en Oost Groningen aan 43 partijen

- advertentie -

Winschoten – Gemeenten van het Ommelander Samenwerkingsmodel hebben aan 43 partijen de begeleiding en dagbesteding in natura (Wet maatschappelijke ondersteuning – Wmo) gegund na een meervoudig onderhandse aanbesteding.

- advertentie -

Het Ommelander samenwerkingsmodel is een samenwerking van de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Stadskanaal, Oldambt, Vlagtwedde, Veendam en Pekela. De gemeenten willen de begeleiding en dagbesteding laagdrempeliger, dichter bij huis en waar mogelijk goedkoper regelen. Daarnaast willen de gemeenten in samenwerking met de aanbieders de ondersteuning innoveren. Doel is om de komende jaren passende ondersteuning te bieden aan inwoners die dit nodig hebben.

Met deze contractering is de begeleiding en dagbesteding (Wmo) aan cliënten in de twaalf gemeenten voor 2016 en verder geborgd. Voor individuele en groepsbegeleiding en kortdurend verblijf zijn afspraken gemaakt met in totaal 43 aanbieders. In een aantal gevallen kan de contractering tot gevolg hebben dat cliënten van zorgaanbieder moeten veranderen. In samenspraak met cliënt en aanbieders zal zorg worden gedragen voor een zorgvuldige overdracht. Hier wordt maximaal zes maanden de tijd voor genomen.

Na de gunning onderzoeken de gemeenten op welke manier zij een kennismaking kunnen organiseren tussen de partijen aan wie de aanbesteding is gegund en de partijen die zijn afgevallen om samenwerking te bevorderen. Dit gebeurt in nauw overleg tussen de betrokken organisaties.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button