AlgemeenGemeente

De tweede editie van dé Banenmarkt levert resultaat op

- advertentie -

Winschoten – De tweede editie van dé Banenmarkt van het Noorden die op 14 oktober 2015 plaatsvond, heeft veel plaatsingen opgeleverd. Uit een enquête onder de aanwezige bedrijven blijkt dat er ruim 50 plaatsingen zijn gerealiseerd. Hiervan bestaat meer dan de helft uit regulier werk en zijn er verder opleidingsplaatsen en werkervaringsplaatsen gerealiseerd.

- advertentie -

Nieuw dit jaar waren een tweetal workshops en de mogelijkheid tot het maken van een video-cv. Met name hoger opgeleiden maakten hier gebruik van en gaven aan hier tevreden over te zijn.

Grootste opzet en combinatie met Duitsland spreekt aan
Meer dan de helft van de bezoekers blijkt het liefst een groots opgezette banenmarkt te bezoeken. Ruim 80% van de bezoekers waardeert de aanwezigheid van Duitse bedrijven en organisaties. Vooral de combinatie tussen de informatie over werken in Duitsland en concreet aanbod wordt als prettig ervaren.

Wie bezochten de banenmarkt?
De bezoekers kwamen niet alleen uit de Oost-Groningse gemeenten. Iets meer dan 25% van de bezoekers kwam uit andere plaatsen in de provincie en een aantal zelfs uit Friesland, Drenthe en Overijssel.

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button