AlgemeenSport

Judoka Zoë Klunder prolongeert haar titel Nederlands Kampioen Sambo worstelen

- advertentie -

Midwolda – Niet één keer, niet twee keer maar voor de derde keer op rij is Oldambster Zoë Klunder uit Midwolda Nederlands Kampioen Sambo worstelen geworden. Net als vorig jaar is ze in haar eigen categorie tot 15 jaar en ook weer in de categorie tot 18 jaar de ongeslagen kampioen. Opmerkelijk was dat Zoë alle sambowedstrijden vroegtijdig met 8-0 winnend afsloot zonder één enkel tegen score.

- advertentie -

Sambo is een Russische verdedigingssport met (oude school) judo en veel worsteltechnieken. Zoë, zelf net 14 jaar, zoekt graag de breedte in haar sport en passie judo op en daar, zo zegt ze zelf, sluit Sambo worstelen zo af en toe enorm goed op aan. Zoë die vanaf midden vorig jaar al vaak de uitdaging en competitie opzoekt om in een oudere leeftijdscategorie tot 18 jaar uit te komen. Ze is nagenoeg dagelijks,  met veel inzet en plezier, met haar judosport bezig en heeft haar school en trainingen gecombineerd en gaat sinds haar schooljaar 2015 – 2016 naar de (TTS) Topsport Talentschool en traint naast haar eigen club Judoschool Veendam bij het Judo Topsport Steunpunt (JTS) te Heerenveen.

Aankomende weken zal Zoë o.a. deelnemen aan een Nationaal judo meetmoment te Haarlemmermeer, Internationale judotoernooien te Bremen en Antwerpen en naar een aantal grote trainingskampen gaan om zich zo weer goed voor te bereiden op het komend jaar 2016.

Foto: U ziet Zoë Klunder in het rood haar duel winnen. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button