Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Bedrijf uit Scheemda wil de wereld verrassen met hun ‘Point Controller’

- advertentie -

Scheemda – De oprichters van het Scheemder bedrijf Tree Technology zijn er zeker van: hun ‘Point Controller’ gaat het helemaal maken in de gamewereld. Het is een apparaat dat de bediening van allerlei computerspellen een stuk makkelijker moet maken.

- advertentie -

De controller kan de gamewereld verenigen die tot nu toe min of meer verdeeld is in twee kampen: de gamers die met controllers een spel besturen en de gamers die dat doen met toetsenbord en muis. De Point Controller heeft de bedieningselementen van die laatste groep op een speciale manier samengebracht in een controller.

Veel belangstelling
Onder strenge geheimhouding werd in augustus een ontwerp van de Point Controller getoond aan enkele deskundigen op de Gamescom in Keulen, de grootste vakbeurs ter wereld op het gebied van games. Volgens Christof de Vries, het creatief brein van Tree Technology, oogstte hun ‘device’ daar veel belangstelling.

Dat omzetten in klinkende munt en daadwerkelijke productie is een stuk lastiger. Daarom start woensdag een crowdfundingcampagne om het geld voor een eerste serie bijeen te brengen. Voor de buitenwereld is het apparaat dan ook voor het eerst te zien. De Vries hoopt dat de campagne genoeg oplevert om er 5000 te kunnen maken.

400 miljard euro
Daarna moet de Point Controller zichzelf als het ware verkopen door positieve ervaringen van gamers. Er zijn wenkende perspectieven. De wereldmarkt voor games is enorm. Volgens de Vries gaat er elk jaar meer in om. Dit jaar al zo’n 400 miljard euro.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button