AlgemeenGemeente

Staatsbosbeheer draait proef met zwaar materieel in Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde –  Staatsbosbeheer Groningen is gestart met planmatig bosbeheer in verschillende bossen in het Oldambt. De stilte in natuurgebied De Tjamme tussen Finsterwolde en Beerta wordt ruw verstoord door lawaai van grote voertuigen op rupsbanden en een houtversnipperaar Alle machines rijden op rupsbanden waardoor in het natte zaagseizoen langer doorgewerkt kan worden.

- advertentie -

Loonbedrijf Boven B.V. uit Finsterwolde zaagt en versnippert op innovatieve en efficiënte wijze de randbomen en legt in de grotere bospercelen dunningspaden aan. Hierbij worden de randbomen in één werkgang gezaagd, verwerkt tot houtsnippers en afgevoerd.

Kosten
Met dit planmatige beheer wordt de begroeiing van de bossen gevarieerder en landschappelijk aantrekkelijker. De verkoop van houtsnippers levert inkomsten waarmee een deel van de kosten van de werkzaamheden gedekt worden.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button