Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Pieter Smit: ‘Waarom Woldendorp wel en Nieuwolda niet?’

- advertentie -

Oldambt – Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt is het zat dat zijn inwoners anders worden behandeld in het aardbevingsdossier. Volgens de burgemeester is het de zoveelste keer.

- advertentie -
Smit reageert op het nieuws dat Nationaal Coördinator Hans Alders onderzoek gaat doen naar de schades in dorpen rondom Delfzijl.

Met geen woord, alweer
Over de gemeente Oldambt wordt volgens Smit voor de zoveelste keer met geen woord gerept. En dat terwijl Woldendorp in de gemeente Delfzijl en Nieuwolda in de gemeente Oldambt hemelsbreed net vijf kilometer uit elkaar liggen.

Hele gebied
‘Ik vind het heel goed dat de Nationaal Coördinator onderzoek gaat doen naar de dorpen rondom Delfzijl, dat is echt noodzakelijk’, zegt Smit. ‘Maar neem dan het hele gebied mee en gebruik niet de gemeentegrens als contour.’

Zelfde schades
Volgens Smit komen in dorpen als Nieuwolda, ’t Waar en Nieuw-Scheemda dezelfde schades voor als in de dorpen rondom Delfzijl. De ondergrond verschilt bovendien ook niet.

‘Ik kan het niet langer uitleggen aan mijn inwoners. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen daar boos om worden.’

In gesprek met Alders
Pieter Smit wil nog deze week in gesprek met Hans Alders over de problemen in zijn gemeente. ‘Misschien dat hij het mijn inwoners wel kan uitleggen’, aldus Smit. ‘Mensen willen gewoon serieus genomen worden en het lijkt af en toe alsof dat niet gebeurt.’

Het is de bedoeling dat de Nationaal Coördinator begin volgend jaar ook in gesprek gaat met de gemeenteraad van Oldambt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button