Algemeen

Apotheken in Scheemda en Oostwold krijgen speciale bevingsmeters

- advertentie -

Scheemda –  In opdracht van Apothekengroep Groningen plaatst het bedrijf StabiAlert binnen de gemeente Oldambt op twee locaties een aantal tiltsensoren. Dat gebeurt op gebouwen van de Apothekengroep in Scheemda en Oostwold.

- advertentie -

Tiltsensoren meten bodembeweging. Zodoende kan men bij eventuele aardbevingen direct zien of de directe omgeving van de Apotheken in Scheemda, Oostwold, Winsum en Baflo, onder invloed hebben gestaan van deze mogelijke beving.

Met deze plaatsing van de tiltsensoren ontstaat een breed onafhankelijk meetnet, aanvullend op metingen van andere partijen. Dit met als uiteindelijk doel een dynamische contourenkaart te kunnen laten zien, direct na elke aardbeving. De meetresultaten kunnen hierdoor in de discussie betrokken worden over de omvang van het huidige effectgebied van aardbevingen in Noord-Nederland. In de loop van 2016 zal dit meetnet onderdeel uit gaan maken van OSSG (Open Seismisch Sensor Grid Groningen)

Schade
Burgemeester Pieter Smit van Oldambt is blij met de plaatsing van de tiltsensoren. “De resultaten van deze tiltsenoren laten zien dat ook de inwoners van mijn gemeente schade ondervinden van de aardbevingen in dit gebied. Het pleit er dan ook voor het contourengebied uit te breiden.”

Het vrijgeven op het internet van dit openbare en aanvullende meetnet door Smit vindt plaats op maandag 7 december 2015 om 15.30 uur bij Apotheek Scheemda aan de Diepswal 15.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button